Tjäna pengar på att blogga

Det är mångas dröm att kunna tjäna pengar på sitt skrivande och då framför allt på sitt bloggande. Allt fler använder sitt bloggande som en inkomstkälla och har det som sitt jobb. Numera finns det bloggar med allt mellan himmel och jord.

Man får börja med att verkligen vara professionell och ha ambitioner, men framför allt vara beredd att det kommer kräva mycket energi och tid. För att det kräver att inläggen ska planeras, för att sedan skrivas och slutligen publiceras i cyber spacen.

Utöver kräver det att bilder planeras, fotograferas och sedan redigeras, detsamma gäller för filmer som ska publiceras. Sedan ska blogginlägget spridas ut i de olika sociala medierna och dessa kräver att man har ett engagemang, uppdaterar och underhåller för att vara så aktuell som möjligt. Men vad ska man göra då för att kunna tjäna pengar på sitt bloggande. Här kommer några tips:

Reklam

Det finns många bloggare som skriver för de lite större plattformarna för bloggar så som på tidningars och magasins webbsidor och kan på så vis få tjäna pengar på att göra reklam via en banner i bloggen. Vilket innebär att ett företag betalar för att synas i din blogg!

Tidningar

Numera så blir det allt vanligare att stora tidningar och magasin köper in blogginlägg från olika personer. Därför gäller det att se till att blogga på ett unikt och speciellt sätt, vilket gör att efterfrågan på dina blogginlägg blir större.

Affiliate

Något som är mycket vanligt sätt att kunna tjäna pengar på sin blogg är att låta ett företag att kunna lägga in en affiliate-länk i texten. Det innebär att när läsaren sedan läser texten och klickar på länken för en viss pryl eller liknande, detta gör att man som bloggare tjänar pengar. Detta är ett perfekt sätt att kunna få in en extra slant på sådana produkter som man använder sig av eller tipsar om, gillar och så vidare.

Sponsring

Det kan vara så att ett företag vill att man skriver om något som gynnar ett företag, vilket gör att man blir sponsrad av detta företag och ni skapar ett samarbete.

Föreläsningar

Som bloggare är man oftast expert inom ett område och då kan man börja hålla föreläsningar inom sitt expertområde. Detta för att ge människor inspiration och kunskaper, samt gör att de kanske följer bloggen efter föreläsningen.

Artiklar

Bloggandet kan leda till andra möjligheter som skribent, genom att skriva artiklar eller krönikor för till exempel i lokaltidningen på orten med mera. Skulle man dessutom vara nischad som bloggare kan man exempelvis göra reportage om sitt expertområde för olika nischade tidningar.

E-kurser och e-böcker

Ett sätt att kunna tjäna pengar på är att om man har kompetensen kan man skriva en e-bok eller skapa en e-kurs. I och för sig kräver det en massa jobb i början, men kan så småningom vara en passiv inkomst när den boken eller kursen är gjord och lanserad. Perfekt sätt om man har specialkompetens inom ett visst område och många som är intresserade av och vill lära sig mera av.